В системата на организираното сметосъбиране в община Тервел ще бъдат включени още четири села през следващата година, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. През 2022 г. в системата на организираното сметосъбиране ще бъдат включени селата Нова Камена, Кладенци, Главанци и Градница. Контейнерите за тяхното обслужване вече са доставени в двора на звено "Чистота“ и до последния ден на годината ще бъдат разнесени и предадени на кметовете на четирите села. Контейнерите са метални, от видовете "Бобър“ и "Ракла“, с вместимост 1,1 куб. м.

Общо 30 нови контейнера ще бъдат на разположение в четирите села. Десет контейнера са предназначени за подмяна на негодни за употреба. Цената на един от новите контейнери е 654 лв. с ДДС. Доставени са и 60 броя колелца за смяна на контейнерите - всяко на цена от 14,40 лв. с ДДС.

Доставени са също 100 нови кофи за смет от по 120 л, пластмасови. Те са предназначени за замяна на негодни за употреба кофи в град Тервел. Една кофа е на цена 42 лв.

В Община Тервел към момента се обслужват общо 337 контейнера с обем 1,1 куб. м, 26 контейнера с обем 4 куб. м и 1330 кофи с обем 110 и 120 литра. 232 от малките контейнери (1,1 куб. м) и всичките 26 големи са в град Тервел. В селата с организирано сметосъбиране - Кочмар, Безмер, Зърнево, Жегларци, Орляк и Полковник Савово, има общо 105 контейнера.

Жулиета НИКОЛОВА