РУО - Русе обяви конкурс за заемане на длъжността "директор“ на седем общински училища на територията на областта. Това става ясно от Заповед на Регионалния училищен инспекторат. Става въпрос за училищата: ОУ "Олимпи Панов", ОУ "Братя Миладинови", ОУ "Христо Смирненски", ОУ "Васил Левски", ПГДВА  "Йосиф Вондрак", ОУ "Христо Ботев" - Две могили, ОУ "Петко Рачов Славейков" - Ветово.

Срокът за подаване на документи е 11 януари 2024 г. Конкурсът ще се проведе на два етапа: писмен изпит, който включва решаване на тест, събеседване с кандидата, което включва решаване на казуси и защита на концепция за стратегическо управление на институцията.

От първоначалният списък за конкурси за директори на този етап са отпаднали гимназиите по електротехника, по облекло и тази в Бяла.

Повече подробности за кандидатстването можете да откриете в Заповед за обявяване на конкурс за заемане на длъжността "директор" и Списък на нормативните актове, които кандидатите за длъжността "директор" на общински училища следва да познават.