На днешния 24 август ваканционното селище “Албена" отбелязва своята 55-а годишнина.

“В курорта има 11 000 гости. Всички те се наслаждават на прекрасното лято и възможностите за спокойна и щастлива почивка, които “Албена" традиционно осигурява. “Албена" утре ще бъде отново тук – топла, споделяща, красива, зелена!Такава, каквато живее в сърцата на всеки от нас!", съобщи за Bgtourism.bg Маринела Цанева – директор “Експлоатация" във ваканционното селище. Тя благодари на всеки един от екипа на “Албена" през годините за професионализма и за неуморния труд българската дестинация да има своето специално място на картата на световния туризъм и с нея съдбата си да са свързали милиони туристи.

Гордостта на “Албена" е красивата плажна ивица, която 28 години е носител на международното отличие "Син флаг“. То се връчва от Световната фондация за екологично образование и е атестат за усилията, които курортът полага за чистотата на водата, прилежащите съоръжения, безопасността, екологията и цялостното управление на зоната. За изпълнението на високите и стриктни критерии съблюдават експертите от съвета на Българско движение "Син флаг“, като всеки кандидат преминава през дълга предварителна атестация. Правят се също регулярни и изненадващи проверки от организацията, за да се гарантира сигурността на плажуващите и на околната среда.

Кулминация в програмата за отбелязване на годишнината ще бъде шоуто на знаменития цигулар Васко Василев, което започва точно в 21 ч. на плажната сцена до бар “Ганвие".

Празничният ден ще завърши с музикално парти на DJ Teddy Georgo в плажния бар “Ганвие".

Вече 55 години “Албена" омайва с очарованието си, превърнала се в еталон за дестинация с признати от времето традиции, с модерно настояще и устойчиво бъдеще. Днес комплексът е предпочитан за морска лятна ваканция, за целогодишно бягство сред природата и топлината на изворната минерална вода, за спорт, за гурме кулинария, за бизнес срещи и културни фестивали. Входът за празничните прояви е свободен за зрителите, съобщиха от ръководството на “Албена".