В резултат на пътен инцидент в гр. Попово, причинен от неспазено предимство, са нанесени значителни материални щети и на товарен автомобил, съобщиха от ОДМВР - Търговище. На 15.04.2022 г. в 13,45 ч в гр. Попово – на кръстовището на бул. "България“ и път II-51/Бяла-Попово-Дралфа /, 20-годишна жена от с. Кошничари, община Търговище – правоспособен водач, управлявайки лек автомобил "Фолксваген Голф“с търговищка регистрация – собственост на неин съселянин, не е съобразила поведението си на пътя с пътен знак Б2 -“STOP/"Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство“./ По този начин, управлявайки по бул.

"България“ в посока околовръстния път, тя е отнела предимството на движещ се по път II-51 в посока Търговище-Бяла товарен автомобил влекач "Волво ФХ 480“ със софийска регистрация и прикачено към него полуремарке – фирмена собственост, управляван от 48-годишен правоспособен водач от гр. Плевен.

В резултат на пътно-транспортното произшествие са причинени значителни материални щети по товарния автомобил. На двамата водачи са взети проби по надлежния ред за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух, които са отрицателни. По случая е започнато досъдебно производство.