При Видин митничари задържаха 950 кг никотинови паучове за дъвкане, предаде репортер на "Фокус“. Контрабандната стока е задържана на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, уточняват от агенция "Митници“.

На 22 ноември в района ГКПП митническите инспектори спрели за проверка български камион, който пътувал за Германия и Белгия. Според представените транспортни документи превозната стока е хранителни добавки. При извършената физическа проверка митничарите са установили в две палета в товарния отсек общо 1 015 920 пауча тютюн за бездимна употреба, предназначен за дъвкане и смучене ,което представлява акцизна стока. Паучовете са произведени в Пакистан и Афганистан. Цялото количество от 950 кг е задържано, допълват от Агенцията.

За първите десет месеца на годината на ГКПП "Дунав мост 2“ в общо 34 случая митничарите са задържали 251 493 кутии - над 4,86 млн. къса, контрабандни цигари, 400 грама тютюн за пушене. Последният случай е първи за годината на задържане на пункта и 950 кг никотинови паучове за дъвкане и смучене,  показва официалния сайт на Агенция "Митници“.