В навечерието на тържественото заседание на новия Общински съвет в Кюстендил се случват последни рокади в състава му, предаде репортер на "Фокус“. За 10 ноември е насрочено първото заседание на местния парламент, а тази вечер Общинската избирателна комисия е взела решения относно заличаване на вече избрани общински съветници и обявяването на нови такива.

В ОИК е постъпило заявление от двама избрани общински съветници от листата на "Партия на Зелените“. Това са Станислав Кирилов Андонов и Милена Емилова Ангелова. В същото време са подадени заявления от  Стоян Кирилов Стоилов и Александър Владимиров Ангелов с искане за не обявяването им за общински съветници и обявяване на следващите по ред кандидати от същата кандидатска листа. По този начин в новия Общински съвет влизат Валентин Георгиев Рашев и Светослав Димитров Грозданов.

Досегашният кмет на Община Кюстендил Петър Паунов също е подал заявление с отказ от участието му в местния парламент. Това е направил и Васил Василев от общата коалиция ГЕРБ. Красимир Любомиров Петров от тази коалиция е подал заявление за не обявяването му като общински съветник. По този начин двете освободени места в Общинския съвет се заемат от Силвия Иванова Янакиева и Росен Асенов Димитров.

Клетвата на новоизбраните кметове и общински съветници в Кюстендил е насрочена за 10 ноември от 11.00 часа в общинската заседателна зала.