В последната вечер "Фолклор без граници" в Добрич обедини българска и колумбийска култура, предаде репортер на "Фокус". Сцената завлядаха  темперамента и колоритността на две различни и далечни народни традиции, а онова, което ги обедини, бяха любовта към танца, музиката и очарованата публика, която въпреки вечерното небе с обещание за дъжд, остана докрай да аплодира изпълнителите. 

Колумбийска фолклорна културна фондация от град Сантяго де Кали представи традиционни за различните области танци. В репертоара им са включени музика и танци на тихоокеанското крайбрежие, Андите, Ориноко, Амазония и атлантическото крайбрежие. Някои от музикалните инструменти на оркестъра са автентични за коренното население и добричката публика имаше уникалния шанс да се наслади на тяхното звучене.

Професионален фолклорен ансамбъл "Добруджа" както всеки път събра овациите и любовта на почитателите на нашенския фолклор с красиви костюми, народно пеене и танцови фигури, които изпълниха сцената с много красота.

Това е XXI издание на "Фолклор без граници", организирано съвместно с Национална секция ЦИОФФ БЪЛГАРИЯ - Международен съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства, асоцииран член на Юнеско. Провежда се под патронажа на Йордан Йорданов, кмет на Община град Добрич.

Жулиета НИКОЛОВА