В Ямбол започна подготовката за изграждането на ново кръстовище с кръгово движение, което ще се намира на пресечката между булевард "Димитър Благоев“ и улица "Жорж Папазов“. Проектът, чието начало е предвиден за 17 септември 2024 г., цели да подобри безопасността на движение в този натоварен район. Крайната дата за завършване на строителните дейности е 20 декември 2024 г.

Изграждането още едно кръгово движение е част от усилията на Общината да подобри транспортната инфраструктура в града. Този тип кръстовища имат значителни предимства. Те помагат за по-плавното движение на автомобилите, като премахват необходимостта от светофари и съкращават времето за изчакване. Освен това кръстовищата с кръгово движение повишават безопасността, като ограничават вероятността от тежки катастрофи, благодарение на по-ниските скорости и по-ясно организираната пътна ситуация.

Проектът предвижда и редица допълнителни подобрения в обхвата на кръстовището. Уличното осветление ще бъде изцяло подменено с цел подобряване на видимостта и безопасността. Всички бордюри и настилки ще бъдат подменени, като ще се осигури достъпна среда за хора с увреждания. Съществуващите комуникационни мрежи ще бъдат защитени, а въздушните кабели ще бъдат пренесени под земята. По време на строителството ще бъде осигурен временен режим на преминаване, за да се минимизират неудобствата за гражданите.