В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе намушкана няколко пъти с нож при конфликт с внучката си в Меричлери. Това съобщават от Окръжната прокуратура в Хасково.

"Фокус" припомня, че на 24 август 2023 г. в гр. Меричлери, обл. Хасково, след възникнал словесен конфликт, който преминал във физическа саморазправа, Е.К. нанесла няколко удари с нож в тялото на пострадалата жена, след което избягала. Отишла при съседи и им съобщила, че баба й не се чувствала добре. Те посетили Л.С. и я намерили в безпомощно състояние. Подали сигнал на спешния телефон, като на място се отзовали полицейски и медицински екипи. След преглед пострадалата била отведена за лечение в болнично заведение в гр. Пловдив, където днес е починала.

Преди два дни Окръжният съд в Хасково взе мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 17-годишна девойка. Едно от основанията за определението бе наличието на негативни характеристични данни по отношение на Е.К. Макар и непълнолетна, предполагаемата извършителка е разбирала свойството и значението на деянието и е могла да ръководи постъпките си, смята прокуратурата.