Община Мадан за поредна година се приобщи към подготовката на националната програма за Европейските дни на наследството, като тази година темата е "Наследство от маршрути, мрежи и връзки". Общото послание е, че обществата са изградени на базата на мрежи, които са позволили обмен на търговия, религиозни вярвания, научни знания, технологични иновации и общи културни и художествени практики, съобщиха от община Мадан.

Общинска администрация – Мадан и НЧ "Иван Вазов-1999“ запознаха младите хора с историята на римските мостове в общината – наследство от маршрути, мрежи и връзки.

НЧ "Братан Шукеров-1953“ с. Върбина организира фотоизложба  с емблематични снимки от живота на селото в миналото, а НЧ "Родолюбец-1965“ с. Боровина направи фотопътешествие из старите родопски къщи.

В Градска библиотека "Антон Страшимиров“ се състоя изложба на рисунки и родопски къщи под надслов "Да запазим традициите и културното наследство на Мадан“.

В  НЧ "Младост -2008“ с. Лещак  бяха изложени ръчно изработени плетива, а в НЧ "Н.Й.Вапцаров-1997“ с. Средногорци – сувенири, изработени от кръжок "Сръчни ръце“.

НЧ "Иван Вазов-1958“ с. Буково организира конкурс за рисунка, в който взеха участие децата от ДГ "Пролет“ с. Букова поляна.