В област Видин общо 38 населени места в седем  общини са с прекъснато електрозахранване, предаде репортер на "Фокус“.

Ток няма в 6 села в Община Чупрене, единственото село в което има ток е село Средогрив. Със заповед на кмета на Община Чупрене днес няма учебни занимания в единственото на територията на общината училище в с. Горни Лом, за което е уведомено Регионалното управление на образованието. В зависимост от времето и възстановяването на електроподаването ще се възстанови и учебният процес.

В седем населени места от община Димово, осем – от община Белоградчик,  десет – от община Ружинци, четири – от община Макреш, едно в община Грамада и две в община Кула са без електричество, обявяват на официалния си сайт от "Електроразпределителни мрежи Запад"(ЕРМ Запад) АД. 

Днес следобед в Областна администрация Видин ще се проведе среща, на която ще бъде  обсъждано обстановка в областта след падналите в почивните дни обилни валежи и снеговалежи.

Справка на сайта показва, че  клиентите без електрозахранване към 12:00 часа днес в област Видин са 9 000. Над 1200 служители на ЕРМ Запад продължават да отстраняват авариите, причинени от тежките метеорологични условия. Дружеството е мобилизирало допълнителни групи, за да се справят с авариите по мрежата средно и ниско напрежение, причинени от тежките метеорологични условия през уикенда. До момента са установени 30 счупени стълба по мрежа средно напрежение предимно в Северозападна България и екипите там работят за подмяната им и възстановяването на електрозахранването. След като бъдат отстранени авариите по мрежата средно напрежение, усилията на групите ще бъдат насочени към повредите по мрежа ниско напрежение, допълват от дружеството.