Областна администрация – Смолян и Регионална библиотека "Николай Вранчев" – Смолян обявяват конкурс "Библиотека на годината" и "Библиотекар на годината" в чест на 11 май - професионален празник на библиотекаря. Конкурсът е под патронажа на Областният управител на област Смолян Емил Хумчев, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Смолян.

Отличията се присъждат на конкурсен принцип за високи постижения в реализацията на мисията на библиотеките: внедряване на иновативни услуги за ползвателите, реализация на проекти с обществена и професионална значимост, принос в изграждането на положителна визия на библиотеките и по-силното им присъствие в медиите и местната общност.

Предложения за годишните награди могат да се правят от дирекционни съвети на библиотеките, читалищни настоятелства, обществени, професионални и неправителствени организации, представители на местната власт.

Документите с предложения за номинации се изпращат на адрес : гр. Смолян, ул. "Дичо Петров" №7, Регионална библиотека "Николай Вранчев" - Смолян, за конкурса "Библиотека на годината" и "Библиотекар на годината. Срок на подаване на кандидатурите: 29 април 2022 година.