По Програмата за морско дело и рибарство в област Добрич се привличат инвестиции, насочени към възстановяване и подобряване на природното наследство, културата и спорта на рибарската територия. Данните бяха представени на заключителна за годината пресконференция на екипа на Областен информационен център - Добрич, предаде кореспондент на Радио "Фокус" – Варна. 36 бенефициенти изпълняват 54 проекта за 9,29 млн. лв. БФП по тази програма.

Чрез стратегията на Местната инициативна рибарска група "Шабла-Каварна-Балчик“ са подкрепени 9 проекта за 1,14 млн. лв. От тях 4 проекта са на Общините Шабла, Балчик и Каварна за 793 049 лв. БФП. С над 92 млн. лв. безвъзмездна подкрепа, ОП "Околна среда“ е финансирала 7 проекта.

Общините Тервел, Генерал Тошево и Каварна са приключили през тази година проектните дейности по закриване и рекултивация на общински депа и реконструиране на пречиствателна станция. В началото на годината Община Шабла е стартирала проект за подобряване на природозащитното състояние на червеногушата гъска.

Жулиета НИКОЛОВА