Кампания "Бъди Човек" ще се проведе за пореден път в Септември в навечерието на коледните и новогодишните празници. Това съобщиха организаторите на инициативата. Организатори отново са млади хора от града и селата в общината, които искат да помогнат на бедни и самотни хора с пакети основни хранителни продукти.

Традиционният благотворителен футболен турнир ще се проведе на 18 и 19 декември (събота и неделя) на открито като се спазват всички мерки. Записването на отборите може да стане чрез лично съобщение към всеки от организаторите. Правилата отново са както всяка година - всеки отбор се състои от 6 човека като минималната такса на участник е 5 лв. При допълнителни въпроси може да се свързвате с нас по всяко време. На самия турнир също ще има кутия, в която могат да се оставят парични средства - съобщават инициаторите.

Освен това са организирани пунктове за събиране на хранителни продукти.

Такива има поставени в следните магазини:

- с. Варвара - магазин "Марина"

- хранителния магазин в гр. Ветрен

- магазин "Гюро"

- магазин "Коп"

- хранителния магазин срещу Пощата в гр.Септември

- магазин "Тея"

- магазин "Сталеви"

В следните магазини може да закупите хранителни продукти и да ги поставите в кошниците около касата!

Планиран е и благотворителен коледен базар. На мястото, на което ще се проведе турнирът, ще има и скромен базар с ръчно изработени красоти, както и с домашни приготвени сладости и изкушения. Всеки, който иска да се включи с нещо за хапване, може да го предостави, но да бъде опаковано поединично или пакетирано поотделно.

Разкрита е и банкова сметка за дарения - BG69STSA93000027232762.