Няма промяна в официалните места за закупуване на билети и абонаментни карти за градския транспорт в Стара Загора, съобщиха за "Фокус" от местната администрация. Информацията е във връзка с постъпил сигнал, по който тече проверка.

"Община Стара Загора осведомява гражданите и ползвателите на услугите на градския транспорт в Стара Загора, че има няколко официални канала и места за закупуване на билети и абонаментни карти. Те са единствени и не са били променяни", съобщиха от институцията.

Както е известно, типовите карти за обществения транспорт са два вида: персонализирани (със снимка и имената на ползвателя) и неперсонализирани. Персонализираните карти се продават само и единствено в 3-те билетни центъра в Стара Загора, чиито адреси са: кв. "Железник“ – обръщало, бул. "Св. Патриарх Евтимий“ № 81 А, срещу православния храм "Въведение Богородично“ и на бул. "Руски“ № 1.

Неперсонализираните се продават освен в тези 3 пункта още и на 10 стационарни билетни машини, разположени на 10 спирки в Стара Загора. Там се продават и автобусни билети. За същата цел може да се използва и мобилното приложение за смартфони "Градски транспорт“.

"Няма други фирми, които да са ангажирани с продажбата на превозни документи за градския транспорт в Стара Загора!", категорични са от Община Стара Загора. Причината за изявлението е, че във фалшив сайт се тиражира новина за томбола, чрез които ще се раздават безплатни абонаментни карти от името на "Тролейбусни и автобусни превози “ Стара Загора.