От 14 до 16 август в двора на бургаския филиал на СУ, в сърцето на Морската градина, любителите на българското кино ще могат да се насладят на безплатни прожекции на открито.

Входът е свободен, началният час на събитията и в трите дни е 21:30, а специалният подбор включва "Стъпки в пясъка“, селекция от къси филми, "Вездесъщият".

Инициативата има за цел да предостави възможност за среща с талантливи български режисьори, сценаристи и актьори и се реализира в партньорство с Гледам.Бг и Beach Hub – Софийски университет. През 2023 година бургаският филиал на СУ възстанови сградата до големия фонтан на алеята пред Летен театър и в момента тя е творческо пространство за студентите от бакалавърските и магистърските програми в специалност "Музикални медийни технологии и тонрежисура“.

Ето и цялата тридневна кино програма на кино в двора:

На 14-ти август гледаме "Стъпки в пясъка".

След продължителна емиграция Слави се завръща в България. На летището той споделя с няколко случайни непознати своята история: едно детско влюбване, което прераства в страстна любов, последвана от разочарования; неприятностите с милицията по време на социализма; бягството зад граница; годините, прекарани в Австрия и Америка; какво го е накарало отново да се върне в България.

Екип: режисьор: Ивайло Христов, сценарист: Ивайло Христов, оператор: Емил Христов. Актьори: Иван Бърнев, Яна Титова, Асен Блатечки, Деян Донков, продуцент: Асен Владимиров.

На 15-ти август гледаме селекция КЪСИ ФИЛМИ.

На 16-ти август гледаме "Вездесъщият"

В центъра на историята е писателят и собственик на рекламна агенция Емил, който постепенно се вманиачава да следи всички около себе си със скрити камери. В опит да погледне себе си от дистанция и в търсене на оригинален сюжет, той събира живота на най-близките си, целия си свят на файлове. Хобито му му донася както забавни моменти, така и много нежелани истини - Емил открива, че нищо не е такова, каквото изглежда. Много скоро той се превръща във вездесъщ регулатор на чуждия живот.

Екип: режисьор: Илиян Джевелеков, сценарист: Матей Константинов, Илиян Джевелеков, оператор: Емил Христов. Актьори: Велислав Павлов, Теодора Духовникова, Борис Луканов, Михаил Мутафов, Георги Стайков, Весела Бабинова, Анастасия Лютова, Тони Минасян, Ирмена Чичикова.