В деня на любовта и виното Регионална библиотека "Дора Габе“ в Добрич получи дарение - календари за 2022 г., нарисувани от дете с аутизъм, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. "Цветните календари, събрали част от картините, които младият художник рисува, ще зарадват нашите читатели в празничния ден. Благодарим от сърце!“, споделят от екипа на библиотеката. Дарението е направено от Камелия Тодорова, а рисунките са на нейния син Недислав Недков. Той има свой профил във Фейсбук - Неди "Арт“.

Там всеки може да надникне и да се полюбува на красивите неща, които Неди създава. "Ние имаме една мисия, Неди да живее един достоен живот като другите деца. Неди полага неимоверни усилия да достига другите деца и всеки ден го доказва и който следи нашата страничка го вижда. Започнахме на шега да се занимаваме с изкуство и това се превърна една година в наша работа. Започнахме с картини с календари, а сега правим прекрасни картички и чаши.

Предстоят ни магнитчета ключодържатели, книгоразделители, гривнички и още много други неща, които ще запазим в тайна“, споделя Камелия Тодорова.



Жулиета НИКОЛОВА