В ареста за 72 часа е 24-годишен насилник, причинил на шофьор на пътя средна телесна повреда по хулигански подбуди, съобщават от Районна  прокуратура-Видин. Прокуратурата е привлякла, в качеството на обвиняем 24-годишния К.М. от с. Манастирище, област Враца по образувано досъдебно производство за извършено престъпление – нанесен побой на пътя на 60-годишен шофьор, който е със счупен таз след боя.

На 7 август в 16.47 часа на тел.112 е постъпил сигнал за нанесен побой на водач на лек автомобил от водач на автовоз на главен път Е-79, при разклона за гр. Дунавци, уточняват от ОД на МВР-Видин. Пристигналите на мястото полицейски служители установили пострадалия – 60-годишен видинчанин и съпругата му. Жената разказала, че пътувайки с личната си кола при отбивката за Дунавци били изпреварени от бус (автовоз) с прикачена платформа с монтанска регистрация. Водачът на автовоза спрял, слязъл, попитал другия шофьор защо кара толкова бавно, нанесъл му удар, бутнал го, качил се в кабината и продължил в посока Арчар. Падналият на пътното платно мъж бил транспортиран от екип на ЦСМП в болницата в областния град, след прегледи медиците констатирали фрактура на таза. Извършителят на деянието е засечен и спрян от екип на полицията на територията на обл. Монтана. Той е задържан първо с полицейска мярка за срок до 24 часа в ареста на РУ-Видин

Днес случаят е докладван в Районна прокуратура(РП)-Видин и насилника е привлечен като обвиняем за това,че е причинил на шофьор на пътя средна телесна повреда по хулигански подбуди. От РП-Видин уточняват, че обвиняемият К.М. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като се развикал на Б.Б. с думите "защо караш толкова бавно?“, и го блъснал с гърдите си в областта на гръдния кош. Деянието е извършено при управление на моторно превозно средство - товарен автомобил.

К.М. е привлечен към наказателна отговорност и за това, че ударил с юмрук в областта на дясната буза Б.Б. от гр. Видин, вследствие на което пострадалият паднал назад и на дясната си страна на пътното платно и му била причинена средна телесна повреда, изразяваща се във фрактура на таза, която трайно затруднява движението на долните крайници на пострадалия.

Наблюдаващият прокурор е дал подробни указания за действията по разследването. С постановление на прокурор от РП-Видин, К.М. е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо извършителя на престъпленията.

Разследването продължава под надзора на прокуратурата, в рамките на образувано досъдебно производство по чл.131 от Наказателния кодекс.

                .