Община Твърдица в изпълнение на политиката за подобряване на чистотата града и придаване на добър и приветлив вид на публичните пространства /тротоари, градинки, паркове, улици, пътни и други съоръжения и входове на града, стопанисвани и поддържани от община Твърдица, следва в срок от един месец считано от публикуването на настоящото уведомление да предприемат действия по освобождаването на заетите публични площи с дърва за огрев, строителни материали, бракувани и спрени от движение автомобили, простори, табели и всякакъв друг вид собственост нарушаваща свободното ползване на публичните площи и техния добър и приветлив вид и за ползването, на които гражданите не притежават правно основание: договор за наем, платено тротоарно право и др.

След изтичане на посочения срок комисия от общинска администрация определена със заповед на кмета на общината ще извърши проверка за изпълнението на задълженията по Наредба № І от жителите на града като в случаите на констатирано нарушение ще се изготвят предписания, съставят АУАН, а в маловажни случаи ще се налага глоба по квитанция.

За изоставена собственост чиито собственици не могат да бъдат установени ще бъдат предприети действия по преместването и на временен общински склад като същата ще бъде връщана с протокол на собствениците след доказване на собствеността с документи за собственост и заплащане на наложената глоба и направените разходи за преместването.

Настоящото уведомление е публикувано на сайта на общината, фейсбук профила на общината. Същото ще бъде връчено срещу подпис на председателите на етажната собственост, както и ще бъде разлепено на таблата за обяви, входовете на блоковете, заковано на пирамидите с дърва зад блоковете и в зелените площи и поставено на изоставените автомобили. За доказването на уведомяването служителите ще съставят протокол  за разлепването или връчването.