На 30 септември информационната кампания RuralUp! организира среща в град Тетевен по проект CAP Green Zone: RuralUp!. Тя имаше за цел да представи одобрени и изпълнени проекти с Европейско финансиране, които допринасят за по-добро качество на живот в града, подобряват условията за местното население и го правят привлекателна дестинация за туризъм.

Събитието бе открито от Гергана Тодорова, изпълнителен мениджър на проекта CAP GREEN ZONE, която отбеляза, че целта на информационната кампания е да се представят добри практики в сферата на регионалното развитие и развитието на селските райони.

Целим да покажем привлекателността на по-малките населени места на младите хора и възможностите за развитие там. Община Тетевен е добър пример за това, като последните седем години екипът на кмета д-р Бояджиева е реализирал 6 проекта и смятам, че това е допринесло положително за живота на хората тук, превръщайки Тетевен в по-привлекателно място за живот и туризъм , каза още г-жа Тодорова.

Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева изрази увереност, че CAP Green Zone: RuralUp! е инициатива, която има за цел да промени начина, по който възприемаме и развиваме нашите селски райони.

Един от ключовите аспекти на този проект е информационната кампания, за да може по-широк кръг от хора да имат достъп до информация за изпълнение на проектите, за възможностите за кандидатстване и т.н., добави още кметът на Тетевен.

Вярвам, че бъдещето на нашите села зависи от нас, зависи от тяхната модернизация и от активното участие във всички възможности, които дава ЕС и Общата селскостопанска политика. Така ние ще покажем, че селските райони на България са не само дом на традиции, но и място за иновации, динамика и растеж, подчерта д-р Бояджиева.

Зам.-кметът Тони Стоев представени реализирани проекти и инфраструктурни подобрения на територията на общината, които са направили живота на местните жители по-удобен и комфортен. Разширението на пътната мрежа, подобряването на водоснабдяването и канализацията, както и модернизирането на образователните и здравни институции бяха част от показаните проекти.

Внимание бе обърнато на един от най-забележителните проекти, а именно реновацията на площад "Сава Младенов“ в град Тетевен. Той е превърнат в модерен и функционален център на градския живот и предлага комфортни зони за почивка, детски площадки и зелени площи, които създават приятна атмосфера за срещи и разходки.

Г-н Стоев се спря още на проектите за ремонт на ул. "Иван Вазов“, манастир "Св. Пророк Илия“ и СУ "Георги Бенковски“ в гр. Тетевен, като отбеляза и реализираните ремонти на няколко централни улици, пешеходни зони и улично осветление, които не само предоставят по-добри условия за живот на местните жители, но и подобряват обществената сигурност и комуникация.

На срещата присъстваха още зам.-кметът на Община Тетевен – Борис Врабевски, председателят на ОбС-Тетевен – Мария Стойчева, кметове на кметства, общински