Илиян Венков ще управлява МБАЛ "Д-р Димитър Павлович“ в Свищов още три години. Това ще е втория мандат, в който икономистът ще ръководи лечебното заведение, предаде кореспондент на "Фокус“. Решението бе единодушно взето от Общинския съвет в крайдунавския град с 28 гласа "за“. Сега предстои кметът Генчо Генчев да подпише договорът за управлението на болницата, която е общинско търговско дружество.

Преди гласуването съветник Валери Николов заяви, че се виждат резултатите от работата на Илиян Венков. По време на сесията бе припомнена и положителната тенденция за назначаване на нов персонал в свищовската болница в последните години.

"С Илиян Венков болницата ще върви напред и това е най-добър избор“ коментира и съветник Петко Петков.

От своя страна Ванков благодари за доверието и допълни, че през следващите три години ще продължи да работи жителите на Свищов и общината, да получават адекватни и качествени здравни грижи.

През миналата седмица Детското отделение на МБАЛ "Д-р Димитър Павлович“ получи конвектори и инхалатори, купени със заплатата на Зори Боева и пари от дарителска кутия. В началото на януари болницата се сдоби и с модерни медицински легла, дарени от фондация от Нидерландия. Министерство на здравеопазването пък закупи за лечебното заведение апаратура за над 118 хиляди лева.