Вчера секретарят на Община Стара Загора Николай Диков откри деветнадесетото издание на Турнир по джудо "Недьо Ранчев“, предаде репортер на "Фокус". В спортна зала "Иван Вазов“ се събраха десетки състезатели от цялата страна, заедно с техните треньори, приятели и роднини, които дойдоха да ги подкрепят в състезанието.

Организатори на спортната проява са СК по джудо и самбо "Недьо Ранчев" с подкрепата на Община Стара Загора.

Турнирът е в памет на създателя на спортовете джудо и самбо в Стара Загора -  инж. Недьо Ранчев. Над 150 момчета и момичета в младша възраст ще вземат участие в схватките.

 "Добре дошли в Стара Загора. В нашия град ние се грижим за развитието на спорта и знаем колко е важно да имаме здрави, силни и образовани деца“, обяви в приветствието си г-н Диков.

Секретарят на Община Стара Загора изрази своята благодарност към всички, които са участвали в подготовката на турнира.

"Благодаря на всички, които са организирали този турнир. Състезанието е в памет на  един велик човек, който има бележита история – Недьо Ранчев. Моята молба към вас е да се запознаете с неговата поучителна биография. Има много интересни уроци, които може да научите от нея. По повод откриването на днешния турнир аз съм избрал един цитат от този велик спортист и общественик и той е "От мрънкане полза няма, захващай се с живота“, акцентира в приветствието си Николай Диков.

"Скъпи деца, пожелавам ви успех, добро настроение и много медали“, заключи Николай Диков.

На официалното откриване присъстваха: Петко Крумов, началник-отдел "Спортни дейности“ в Община Стара Загора, Димо Неделчев директор на спортно училище "Тодор Каблешков“, Христо Лазаров, председател на Спортен клуб по джудо “Недьо Ранчев" и много други.