От днес в Созопол влезе в сила "Синя зона". Таксата е 2 лева на час, като може да се заплати на съответно поставените автомати или чрез сканиране на QR код. 

Синята зона е специално маркирана със знаци и маркировка. Гражданите, които са паркирали автомобилите си там без абонамент, че трябва да освободят паркоместата и да изкарат колите от стария град до 3 юни.

Синята зона важи за един участък на ул. "Републиканска" - от кръстовището с ул. "Черно море" до кръстовището с ул. "Одеса" с обособени 37 паркоместа. Два участъка от ул. "Вия понтика" в зоната от Т-образното кръстовище с ул. " Ропотамо" и ул. "Републиканска" до кръстовището с ул. "Велека"  и в зоната с кръстовището с ул. "Акрутири" до кръстовището с ул. "Бакърлъка" с обособени 55 паркоместа. Един участък на територията на паркинг "Културен дом"  до читалището с обособени 15 паркоместа. Както и два участъка на ул. "Крайбрежна" в зоната на провлака между улицата и пл. "Хан Крум" и в зоната между двете кръстовища с ул. "Индустриална" с обособени 28 паркоместа. 

Режимът ще важи от 1 юни до 30 септември (всеки ден, без изключение), в часовия диапазон от 8:00 до 20:00 часа.