Трима попаднаха в Седмо РУ за притежание на наркотични вещества, научи "Фокус". От СДВР съобщиха, че на 25 март униформени са спрели за проверка лек автомобил "Фолксваген голф“, собственост на 26-годишен мъж. При извършеното претърсване в превозното средство са намерили и иззели плик, съдържащ растителна маса, две полиетиленови пликчета с вещество на прах и газов пистолет. 

Общото количество наркотик е над килограм. Задържани са трима мъже на възраст между 26 и 27 години. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354А от НК. Предстои доклад на материалите в прокуратурата.

Други двама са задържани за притежание на наркотици след получен сигнал на 25 март преди 18 часа. Служители на Пето РУ са предприели процесуално – следствени действия в жилището на 34-годишен мъж. В рамките на претърсването били открити 40 полиетиленови пликчета, част от които съдържащи растителна маса, а друга - бяло прахообразно вещество. 

Назначена е експертна справка за вида на дрогата. Задържани са собственикът на адреса и 37 – годишен мъж, и двамата с кримиалистически регистрации в полицията. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354А от НК. Предстои доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура.