На територията на Столичната община превалява мокър сняг. По-интензивен е в районите "Витоша“, "Панчарево“, " Овча купел“ и "Банкя“. Такава е обстановката към 7:30 тази сутрин по данни на общината. 

През изминалата нощ екипите, ангажирани със снегопочистването извършваха бутане на снежни маси и обработка със смеси против заледяване на улици, в районите "Витоша“, "Панчарево“, " Овча купел“ и "Банкя“. Обработки със смеси против заледяване са извършени и във всички останали райони в София като приоритетно се обработват улиците, по които се движи градският транспорт, основни улици в кварталите, стръмни и опасни участъци. Почистени са и пътните платна на Южната дъга на Околовръстния път.

Към този час пътищата в природен парк " Витоша“ са затворени за почистване от навявания и паднали клони. През деня ще се допускат само автомобили с вериги.

В момента на терен работят 103 снегопочистващи машини. Дейностите се контролират от Столичен инспекторат, а екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция“ извършват обходи и подпомагат работата на инспектората.

Превозните средства на масовия градски транспорт изпълняват всички свои маршрути, с изключение на линиите, обслужващи планинските пътища в природен парк "Витоша“ , които са затворени за почистване. Линия 63 се движи до местност "Бялата чешма“, а линия 66 е спряна. Поради обилния снеговалеж е затруднено движението към с. Плана и с Железница.

Призоваваме шофьорите да карат със съобразена с пътната обстановка скорост, да спазват дистанция и да спират само на разрешените за това места, за да не затрудняват работата на снегопочистващата техника.