Резултатите от втория етап на класиране за бакалавърските специалности в Техническия университет - София са обявени на интернет страницата на университета и всички кандидат-студенти могат да видят своето класиране, научи Sofia24.bg. От висшото учебно заведение съобщиха, че за да проверят резултата си, кандидат-студентите трябва да влязат в секцията "Персонална информация на кандидат-студента": https://priem.tu-sofia.bg/search.

Записването на студенти, класирани на втория (окончателен) етап е в периода

15.07.2024 г. до 20.07.2024 г. включително по специалности в съответния факултет от 8.30 часа до 16.30 часа.

Приетите за студенти внасят държавна такса за обучение за зимния семестър на

академичната 2024/2025 година в размер на:

- За специалностите "Телекомуникации“, "Компютърно и софтуерно инженерство“,

"Информационни технологии в индустрията“, "Киберсигурност“ и "Компютърни системи и технологии (на немски език)“ – 600 лева.

- За специалността "Стопанско управление“ – 350 лева.

– За всички останали специалности – 550 лева.

Студентите се записват окончателно в специалността, в която са приети при втория етап на класиране, като необходимите документи са: диплома-оригинал за средно образование, ксероксно копие на дипломата, 4 бр. снимки, студентски картон и уверения (получават се безплатно във факултетната канцелария) и студентска книжка.

Оставилите диплома-оригинал и класирани отново в същата специалност се записват окончателно в нея. Оставилите диплома-оригинал и класирани в друга специалност си вземат дипломата от факултета, където е оставена и се записват окончателно в новата специалност в новия факултет. 

Класираните за първи път на втория етап на класиране се записват окончателно в специалността и факултета, където са приети. 

От 15.07.2024 г. до 20.09.2024 г. в Учебен отдел, бл. 2, ет. 3, се приемат документи за попълване на ограничен брой места по специалностите в ТУ – София.

Необходимите документи за кандидатстване са: диплома-оригинал за завършено средно образование, ксероксно копие на дипломата, документ за платена такса за кандидатстване в размер на 50 лв.

За тези места могат да кандидатстват:

- Некласираните от първия и втория етап на класирането.

- Незаписаните от първия и втория етап на класирането. 

- Некандидатствалите в ТУ – София.

- Получилите по-късно диплома за средно образование.

Подробна информация за кандидатстването и приема в Техническия университет –

София може да се намери на неговата интернет-страница на адрес: https://priem.tusofia.bg/ .