Извършители на две престъпления се сдобиха с обвинения след бързо разследване на пирдопските криминалисти. От ОДМВР-София съобщиха, че първият привлечен към наказателна отговорност е извършител на грабеж в село Мирково. 

Той бе задържан на 22 октомври вечерта, броени часове след като мъж е съобщил в полицията, че 15-годишният му син е бил ограбен пред заведение в селото от мъж, който го заплашил с нож и му отнел сумата от 50 лева. 

Извършителят бързо бе издирен и отведен в полицейския арест, а по случая – образувано досъдебно производство. След доклад на събраните доказателства в прокуратурата вчера 26-годишният криминално проявен мъж е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение "подписка“.

Вторият обвиняем е 23-годишен пирдопчанин. В началото на седмицата, в ползвано от него помещение в бившия стопански двор на село Челопеч, полицейските служители откриха около 6 кг суха тревиста маса канабис – една част в момент на сушене, а друга вече "консервирана“ в пликове и буркани. Повдигнато му е обвинение и наложена мярка за неотклонение "парична гаранция“.