В област Смолян не достигат парцелите, на които да се съхраняват конфискуваните в полза на държавата автомобили. Това съобщи пред журналисти ст. комисар Цветан Цанков – директор на ОДМВР – Смолян, предаде репортер на "Фокус“.

От влизането в сила на промените в закона за отнемане на моторни превозни средства на водачи, употребили алкохол с концентрация над 1,2 промила от август до сега в област Смолян са отнети 16 автомобила, поясни директорът на полицията. "Те са от всички райони на областта. Тези автомобили са собственост на водачите, а за останалите, които са собственост на други лица, след оценка, дееца на нарушението трябва да възстанови стойността на автомобила.“, посочи ст. комисар Цанков.

Той отбеляза, че търсят парцели, провеждат срещи с кметовете на общини, защото конфискуваните автомобили се увеличават и няма места, на които да се съхраняват. "Имаме база на "Падалото“, където има доста автомобили, които са там от 10 години насам, полагаме усилия и търсим още места за съхраняване. Отнемайки автомобили, ние носим отговорност за тях. Необходимо е те да бъдат така съхранени, че да не може да ни обвинят че е повредени, одраскани и т. н. На всеки конфискуван автомобил се прави оглед, описва се в какво състояние и се стремим всички автомобили да са в добро състояние. След като съдът се произнесе, автомобилите ще бъдат продавани на търг от НАП“, каза още директорът на полицията в Смолян.