Общинският съвет на Смолян ще заседава днес от 10.00 часа в Сесийна зала на Община Смолян, предаде репортер на "Фокус“. В първоначалния дневен ред са включени 25 точки.

Сред тях са учредяване на безвъзмездно право на строеж върху общински поземлен имот в полза на Многопрофилна болница за активно лечение "д-р Братан Шукеров“ АД за изграждане на обект: "Болнично вертолетно летище“ в УПИ II – за обществено обслужване, кв. 12 по плана на гр. Смолян.

Съветниците ще обсъдят и учредяване на безвъзмездно право на Сдружение с нестопанска цел "ФЪН ИН ДЪ МАУНТИН“ върху поземлен имот по кадастралната карта и кадастрални регистри на гр. Смолян по реда на Закона за общинската собственост.

На заседанието ще се разгледа и предложение за кандидатстване на Община Смолян по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ), компонент "Социално включване“, процедура чрез директно предоставяне на средства от Механизма за възстановяване и устойчивост на конкретни крайни получатели за изпълнение на инвестиции BG-RRP-11.018 "Изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания“.

На сесията ще бъдат утвърдени паралелки и групи с брой на учениците и децата в тях под определения минимум за учебната 2024/2025 година.

Общинските съветници ще обсъдят и поставяне на барелеф и паметна плоча на полк. Владимир Серафимов в поземлен имот на Смолян.

Ще се разгледат още предложение за отпускане на стипендии за деца и младежи, обсъждане състоянието на общинския път от град Смолян до село Турян и други важни за жителите на общината въпроси.