Заседание на Общински съвет – Смолян ще се проведе днес от 13.00 часа в Сесийна зала на Община Смолян, предаде репортер на "Фокус“. В първоначалния дневен ред са включени 20 докладни записки.

Сред тях са даване съгласие за актуализация на бюджета на СУ "Отец Паисий“ и ОУ "Иван Вазов“ в частта за капиталовите разходи на двете училища. Ще се разгледа и Промяна в планираните разходи по бюджета за 2024 г. на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания гр. Смолян. и на Планетариум с астрономическа обсерватория гр. Смолян.

На вниманието на общинските съветници ще бъде представена и актуализирана Бюджетна прогноза на Община Смолян, за периода 2026 – 2028 г., на постъпленията от местни приходи и на разходите за местна дейност – Етап II.

Ще се обсъди и разходването на месечните обезпечения и отчисления за 2024 г. по чл. 60, ал. 2, т. 1 и 2 и чл. 64, ал. 1 от Закона за управление на отпадъците

На заседанието ще се направи и актуализация на Годишна програма за управление и разпореждане с имоти и вещи - общинска собственост на Община Смолян за 2024 година в Приложение № 11 – "Общински поземлен фонд на Община Смолян“.

Общинските съветници ще бъдат запознати и с предложение за проучване възможностите за създаване на общинско търговско дружество по реда на Търговския закон или създаването на общинско предприятие по реда на Закона за общинската собственост, занимаващо се с дейности по събиране, третиране и обезвреждане на отпадъци.

Ще се обсъди и изменение и допълнение на Наредба за реда за престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на община Смолян.

На заседанието ще се обсъдят и компенсирани промени в разчета за капиталови разходи за 2024 г., както и други важни за жителите на общи Смолян теми.