Тази вечер от 18:00 часа в Изложбен салон "Петър Стайков" на Клуба на дейците на културата в Смолян ще бъде представен щурецът Кирил Маричков и неговата биографична книга "На прага на времето", съобщиха от клуба. Книгата излиза с марката на издателство "Книгомания" и е от 576 страници, с твърда подвързия – чудесен подарък за близки, приятели, книгомани.

"На прага на времето“ е разказ за живота на няколко поколения българи, израснали с песните на "Бандараците" и "Щурците". През годините на соца не всякога беше лесно да се качиш на сцената, да заявиш себе си и да останеш в спомена на няколко или повече хора. Маричков разказва с усмивка за своя път, за пътя на своите колеги музиканти, които не само заявиха себе си, но и се превърнаха в музикална емблема на последния ни половин век.

Книгата изобилства със забавни случки от концерти и турнета на "Щурците“, с истории за приятелство, любов, музика, разочарования, успехи и компромиси. "На прага на времето" е биография на една от най-влиятелните рок личности в България.

"Един от моите албуми се нарича "Искам да кажа“. И ето, че го направих. Но през всичките тези години съм го казвал и с песните си, в които истинската ми същност често надничаше през стиховете на поетите“, казва Маричков, при едно представяне на своята автобиографична книга.