В залата на НЧ "Балкански просветител 1871“ – Смолян, квартал Райково пред много граждани, свещеници, приятели и родственици беше отбелязана 100-годишнината от рождението на ставрофорен иконом Михаил Михайлов – духовен пастир над 60 години, както и бивш архиерейски наместник на Смолянска духовна околия, съобщиха от Държавен архив - Смолян.

С дигитална изложба се представиха сантиментални лични и семейни моменти, важни служебни срещи с колеги свещенослужители, миряни, висши представители на духовния клир, от живота на известния смолянски свещеник. Документите и снимките, включени в нея се съхраняват в Държавен архив – Смолян, като част от богатия личен фонд на сина му – отец Димитър Михайлов. 

Събитието е съвместна инициатива на НЧ "Балкански просветител 1871“ и Държавен архив – Смолян.

Празникът беше озвучен с музикален поздрав от църковния хор при храм "Св. Теодор Стратилат", с ръководител Златка Маргаритова, в който е пял отец Михаил на младини. Поздравления бяха поднесени от името на Община Смолян, Пловдивския митрополит Николай, управителния съвет на Сдружение с нестопанска цел "Св. Висарион Смоленски“ и др.