Любопитни малчугани със своите майки се включиха в организираните от библиотеката занимания за най-малките посетители на Детски отдел озаглавени "Приказчица сладкодумна". В стаята за ранно детско развитие децата намериха нови играчки, шарени книжки и място пригодено за игри, съобщиха от Регионална библиотека "Николай Вранчев“ - Смолян.

Завеждащ "Детски отдел" библиотекар Емилия Коджебашева подари на първите  гости комплекти с детска художествена литература и сподели начини за създаване интерес към книгите у деца на възраст 0-3 години. С прочит на "Приказка за Мечо" и "Трите прасенца" родителите научиха колко е важна правилната артикулация при четене и как тя влияе върху развитието на говорния апарат у децата. Демонстрация на упражнения за подобряване на говорната и физическа активност забавлява малчуганите и допълни знанията на майките в тричасовите занимания.

Библиотекарят подкани родителите да посещават приказната стая по всяко време през годината, където заедно с децата си могат безплатно да се забавляват, четат и свирят на пиано.