В Сливен вече има мобилен социален център. Той беше открит със съдействието на Община Сливен на Гаровия парк с празненство, игри и забавления за деца и родители. На събитието присъстваха и заместник-кметовете Пепа Чиликова и Камен Костов, които поздравиха инициаторите от фондация "За Надежда“ и им пожелаха успех в начинанието.

Бусът, който ще служи като мобилен център, беше докаран директно от Франция, където такъв тип съоръжения се използват в социалната работа от различни асоциации. Той позволява да се достигне до население в отдалечени места, живеещо в тежки условия и изолация, с което да се извършват психосоциални дейности за подкрепа.

Центърът цели да създаде междинно безопасно пространство между институциите и уязвимото население, където и двете страни да работят заедно. Вместо да замества училището, той играе ролята на трамплин между формалната институционална обстановка и живеещите в крайна бедност деца. Бидейки по-близо, може да се установи и по-лесна връзка на доверие с потенциални жертви на различни форми на насилие. Освен децата, целева група са и родителите, които да припознаят по-лесно образователния процес и социалната работа и да изградят доверие към институциите. От своя страна социалните работници и педагози ще могат също да разберат по-добре ситуацията на нуждаещите се и да предоставят необходимата грижа и подкрепа.

На откриването се включиха представители на френското посолство в България, УНИЦЕФ, американската организация O.U.R.Rescue, френската журналистка Мелина Юе, Български фонд за жените, артистът Алекси Иванов, ЦОП-Сливен, Младежки дом-Сливен, ДГ "Надежда“, музикантът Боян Аврамов и други.