Криминалисти от областната дирекция в Шумен задържаха мъж и жена за притежание на наркотици, съобщиха от ОДМВР-Шумен. Активните действия са извършени в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността. Малко преди 22 часа на 24 октомври в централната част на Шумен била извършена проверка на 48-годишен мъж и 38-годишна жена, двамата местни жители.

Те влезели в полезрението на криминалистите след получена информация, че извършват действия с наркотични вещества. В мъжа бил намерен полиетиленов плик със суха листна маса, която при направения полеви наркотест реагирала на марихуана. В дамската чанта на шуменката е намерен плик с около 23 г зелено-кафява тревна маса, която реагирала на марихуана, полиетиленов плик с бяло кристалобразно вещество, което реагирало на метамфетамин.

При последващо претърсване в жилище, обитавано от 48-годишният мъж е намерена и иззета везна, пластмасова кутийка със седем синьо-зелени на цвят хапчета. От гараж е иззет плик с бяло кристалобразно вещество, по негови данни – метамфетамин и свитък със зелено-кафява суха тревна маса, която по думи на шуменеца е марихуана. Иззета е още една електронна везна.

Двамата са задържани за срок до 24 часа в полицейския арест. Случаят е докладван на компетентната прокуратура. Работа по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 А ал. 1 от НК продължава под надзора й.