Общината предприема драстични мерки срещу тротинетките, които рушат шадраваните в Русе. Чашата е преляла след снощния случай, станал около 19 часа на новоремонтирания щадраван пред Доходното здание, който дори още не е пуснат в експлоатация.

Деца с тротинетки са използвали новата облицовка, за да изпробват каскадьорските си умения, и са я повредили. На направената им забележка от граждани отговорът е бил: "Говори си, не ми пречиш“. На място обаче се е отзовала Общинска полиция, чиито служители са направили полицейско предупреждение и са разпоредили на децата да напуснат посоченото място.

Оттук нататък ще има засилено полицейско присъствие, като ще бъдат предприети мерки с цел опазването на общинската собственост. При повторно нарушение ще бъдат налагани санкции, а ако децата са непълнолетни, тротинетките ще бъдат прибирани на съхранение в общината. Те ще бъдат връщани на родителите, на които ще бъдат съставяни актове за увреждане на общинската собственост и които ще трябва да възстановят нанесените щети.