Майката на жесток убиец обжалва присъда от 17 г. затвор пред Апелативен съд Пловдив днес.

Старозагорският окръжен съд е признал Божидар Крумов за виновен за убийството на Атанас Христов, извършено в периода от 02.12.2020 г. до 03.12.2020 г. в Стара Загора.

При претърсване на жилището, обитавано от обвиняемия в кв. "Трите чучура“, са намерени и иззети нож и човешки торс, обвит в найлон, с липсваща глава, без ръце и крака.

Делото е образувано по жалба на майката на пострадалия срещу присъда на Окръжен съд – Стара Загора, с която подсъдимият Божидар е осъден на 17 години лишаване от свобода за убийство.

Той е признат за виновен в това, че в периода 02.12 - 03.12.2020г. , в Стара Загора, умишлено е умъртвил Атанас, а след това е разчленил тялото и изхвърлял отделни части в контейнерите за смет край блока, в който живеел. При задържането му на 14.12.2020г. в апартамента са намерени още останки от трупа, от които не успял да се освободи.

Подсъдимият и пострадалият били приятели, заедно работили в Германия. На 02.12.2020 г. седнали в апартамента на подсъдимия да се почерпят. Подсъдимият обидил приятеля си във връзка с бившата му жена. Атанас ударил шамар на домакина, който му отвърнал с удар по главата с бутилка, пълна с алкохол.

В резултат на удара пострадалият Атанас паднал назад на леглото, където останал да лежи, без да дава признаци на живот, а подсъдимият продължил да пие ракия. Бутилката останала цяла и не се счупила. След като свършила ракията в това шише, подсъдимият си купил нова бутилка. По-късно изпил и нея. Излязъл навън.

След като се прибрал, решил да се отърве от трупа. Разчленил го с нож и лист от ножовка. На 13.12.2020г. трима клошари, докато ровели в кофите за смет, попаднали на чувал с човешки ръце. Изплашени, се обадили на тел. 112 и сигнализирали на полицията.