С повече от 50 инициативи огнеборците от всички наши служби в областта ще посрещнат любознателните и вълнуващите се от пожарното дело и безопасност в седмицата от 9- ти до 15 септември

Въпреки изпитанията, които природата ни постави, за поредна година пловдивските огнеборци, организират  "Седмица на пожарната безопасност", защото няма нищо по-ценно от превенцията, припомнянето на правилата и поуките и създаването на култура в подрастващите!

В рамките на инициативата, която стартира утре- 9-ти септември, ще бъдат реализирани повече от 50 събития, посветени на правилата за безопасно поведение при пожар и други инциденти. През идните седем дни във всички пожарни служби вратите ще бъдат широко отворени за вълнуващите се пожарното дело и пожарна безопасност. Подготвени са демонстрации -  учебни евакуации, ще беседи, ще бъдат показани исторически изложби, състезания, за да изпитат спортния ви дух, а в някои от службите може да чуете вълнуващите разкази на  ветерани от пожарната

Началото е в 10.00 часа на 9 септември на площада пред община Пловдив, където ще ви очакват три огненочервени автомобила- за пожарогасене, спасителна дейност и автомеханична стълба. По-смелите ще могат да гасят огън с пожарогасител.

В обособен кът ще видите техника, използвана при ПТП, земетресения, наводнения и инциденти с опасни вещества. На въпроси ще отговарят огнеборци и инспектори от Първа районна служба по пожарна безопасност и защита на населението - Пловдив и екип на сектор "Специализирани оперативни дейности" на регионалната дирекция.