Заместник-кметът по "Дигитализация, европейски политики, бизнес развитие и образование" Владимир Темелков, който е предложен за министър на електронното управление в проектокабинета на ГЕРБ-СДС, обяви старт на реформата в детските градини в Пловдив часове преди Народното събрание да гласува новото правителство. Ето какво съобщи Темелков в личния си профил:

"Реформата в детските градини в Пловдив е в ход! Сърдечни благодарности на всички директори, отдали живота си в сферата на образованието.

Община Пловдив започва процедура по прекратяване на трудовите правоотношения на директорите, които са в пенсионна възраст. Всеки един от тях ще бъде изпратен с почести и благодарности в официална церемония.

Бих желал да се даде път на млади, способни, заредени с нова енергия директори, научили много от предшествениците си, с управленски педагогически познания и умения. Да, научени кадри за директори няма, нямаме и училище за директори, но разполагаме с прекрасни и високо мотивирани специалисти.

Ще бъдат обявени конкурси за директори на 14 детски градини. Целта е подборът за длъжността "директор“ да осигури специалисти с административни, управленски и педагогически познания и умения, които имат амбицията да развиват качествено предучилищно образование, отговарящо на потребностите на обществото и европейските образователни изисквания.

Конкурсите ще бъдат проведени в два етапа - писмен изпит, който включва решаване на тест и събеседване с кандидата, което включва решаване на казуси и представяне на концепция за развитие на съответната образователна институция.

Кандидатите следва да представят концепцията при подаване на заявление за участие в конкурса.

Очаквам аз и екипът ми да видим презентация, управленска програма и визия в диапазон поне 5 години за всяка една детска градина, призовавам за повече смелост и вяра в собствените способности на бъдещите кандидати!

Успех на всички кандидати!"