"Медикус, Денто, Галения“ остава отправната точка за новите тенденции в здравната индустрия и тяхното бързо навлизане в практиката. Пожелавам успех на всички изложители, много полезни контакти и нови партньорства“, каза при откриването на 28-о издание на специализираната изложба главният директор на Пловдивския панаир доц. д-р Иван Соколов.

В официалната церемония участваха заместник-кметът Ангел Славов, заместник-ректорът на Медицинския университет – Пловдив доц. д-р Веселина Кондева-Главинкова, деканът на Факултета по дентална медицина при МУ-Пловдив проф. д-р Ангелина Влахова. Поздравителни адреси до организаторите и изложителите на форума изпратиха здравният министър д-р Галя Кондева и председателят на Асоциацията на професионалистите по здравни грижи Милка Василева.

Над 40 компании представят в Палата №7 иновации, техника, консумативи и решения за диагностика, лечение и профилактика. "Секторът на денталната медицина демонстрира прилагането на високите технологии в лечението и обслужването на пациентите“, изтъкна доц. Соколов. Той подчерта, че Международен панаир Пловдив осигурява отлични условия за презентация на модерния кабинет и адекватната съвременна терапия.

"Международната изложба "Медикус, Денто, Галения“ е ключово събитие за града ни и за здравната индустрия в България“, каза в приветствието си към изложителите и посетителите в Палата №7 на Панаира пловдивският заместник-кмет Ангел Славов. Той откри официално 28-о специализирано изложение за медицина, стоматология и фармация.

"Пловдив има дългогодишни традиции в подкрепата на иновациите и бизнеса. Международен панаир Пловдив е доказал своите възможности като платформа за обмен на идеи и опит. Убеден съм, че тази изложба ще създаде нови партньорства и ще развие съвместни делови инициативи“, посочи още Ангел Славов, преди да обяви изложението за открито. То ще продължи до събота включително с над 20 премиери на продукти и технологии в здравната индустрия. Деловата програма на изложението в Конгресния център предвижда и лекции с практико-приложна част. В 12:00 часа в зала "Европа“ д-р Мария Стефанова ще представи темата "“Пиезохирургия в ежедневната дентална практика“. "Интраорално сканиране на модел, дизайн и отпечатване на 3 D принтер на живо“ ще презентира д-р Стефан Стефанов съвестно със специалиста по зъботехника и оторизиран представител на американска компанията SprintRay Стоян Христов. Тяхната демонстрация е с начален часа 14:15, зала "Европа“.

Поздравителен адрес от здравния министър по повод 28-о издание на специализираната изложба

Здравният министър д-р Галя Кондева изпрати поздравителен адрес по повод откриването на 28-о издание на "Медикус, Денто, Галения“. Международната изложба за медицина, стоматология и фармация започва днес в Пловдивския панаир.

От името на министерството и от свое име тя приветства усилията на организаторите за превръщането на събитието в авторитетна ежегодна традиция. "Днес "Медикус, Денто, Галения“ е една от най- успешните платформи за привличането на български и чуждестранни инвестиции с принос към развитието на здравния сектор в България в съответствие с европейските стандарти“, се казва в поздравителния адрес. Министър Кондева изразява увереност, че и тази година отличната организация, многообразието и актуалността на демонстрираните продукти и услуги ще предизвикат широк интерес.