С 33 гласа "за", 3 "против" и 10 "въздържал се" пловдивските общински съветници одобриха вливането на ДГ "Люляк" в ДГ "Каменица" от 1 септември 2024 г. Начело на обединеното заведение ще застане директорът на "Люляк" Вяра Данева първоначално като временно изпълняващ длъжността, а след това, ако се яви и спечели конкурс за поста, и като титуляр, предаде Plovdiv24.bg

С обединяването ще се намали административната тежест и ще се осигурят нормални социално-битови условия за децата. След вливането ДГ "Каменица" ще има пет административни адреса - ул. “Хан Аспарух" 57, “Лъджене" 13, “Екзарх Йосиф" 4, “Иван Вазов" 16 и "Теодосий Търновски" 7.

Темата за вливането предизвика дискусия и размяна на реплики между общинските съветници от ПП-ДБ и ресорният заместник-кмет Владимир Темелков. Поводът бе изтъкнатият аргумент в материалите, а именно, че се налага да бъде направено, защото "Люляк" трябва да се ремонтира, което е продължителна и тежка процедура, защото сградата е паметник на културата и общината е нейн съсобственик.

Подробности гледайте в прикаченото видео!