През последните 3 години се поддържа тенденция, при която средно дневно в Пловдив се регистрират по около 300 автомобила. По данни на данъчна служба Пловдив, към 15.09. 2024 г. на територията на Община Пловдив има регистрирани 212 000 моторни превозни средства, като ежедневно от околните общини и страната влизат и излизат между 150 000 и 200 000 автомобила.

Това съобщи заместник-кметът на Пловдив инж. Тошо Пашов при откриването на Десетата юбилейна годишна конференция, посветена на пътната безопасност - "Визия 0" - Нула жертви при пътнотранспортни произшествия", организирана от Сдружение "Българска браншова асоциация пътна безопасност", предава "Фокус"

Заместник-кметът каза още, че град Пловдив разполага с общ устройствен план и генерален план за организация на движението. Изградени и функциониращи са системи за динамично управление на трафика на 90% от кръстовищата на големите булеварди. Поставени са 26 стационарни стратегически камери за скорост и измерване на трафика в Пловдив. Чрез тях се обследват автомобилните потоци и се променя организацията на движението и пропускливостта на кръстовищата. По данни от системата в определени часови зони, през някои от тях преминават по около 4000 автомобила за час.

Подробности гледайте в прикаченото видео!