Президентът Румен Радев участва в XIV Национална конференция за редките болести и лекарства за сираци, която се проведе в хотел "Империал" в Пловдив, предава "Фокус".

Държавният глава отправи приветствие към участниците в конференцията и връчи Почетния знак на президента за значим принос в отстояването на каузата на хората с редки заболявания в България.

С отличията бяха удостоени проф. д-р Румен Стефанов – директор на Института по редки болести, Владимир Томов - основател и председател на Националния алианс на хората с редки болести, доц. Полина Милушева – Мандаджиева – основател и председател на Националната асоциация на пациентите с дефицит на растежния хормон, Йорданка Петкова – основател и председател на Асоциация Наследствен Ангиоедем и Тодор Мангъров – председател на Асоциация Пулмонална хипертония.

Посмъртно бе отличена с Почетния знак на президента и Илиана Тонова – председател на Национална асоциация Саркоидоза. 

"Благодаря за тази чест. Тази награда е за всички пациенти, за родителите, за лекарите. Събитието днес е важен символ на държавността, на държавата в опитите да се подобри качеството на живот на хората с редки болести в България" - каза от името на отличените проф. Румен Стефанов. 

Повече за събитието гледайте в прикаченото видео!