Днес от 19.00 часа в концертна зала "Божко Шойков“ на Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков“ ще се състои концерт под мотото Дебюти.  Това съобщиха за "Фокус" от организаторите.

На сцената ще се изяви перкусионистът Паскал Шумахер - инструменталист, композитор и педагог.  Той е професор по джаз в Conservatoire de Musique de Luxembourg. Основният му инструмент е вибрафон. Носител е на много  престижни награди. Днес Паскал Шумахер пише музика за театър, танц и филми, смесва класическа музика с минималистични електронни звуци, но смята всяка класификация за остаряла. Има издадени 14 авторски албума.

След това публиката ще има удоволствието да чуе UnTraditional Trio в състав Василена Серафимова – ударни, Димитър Горчаков - пиано и Христина Белева-гъдулка. 

Утре вечер от 19.00 часа отново в залата на училището по изкуствата фестивалът ще бъде закрит гала концерт на участниците.

Артистичен директор и основател на форума е перкусионистката Василена Серафимова. Тя е завършила Националното училище по изкуствата в Плевен и се радва на внушителна кариера в световен мащаб.