Започна записването за ХVII-я Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен "Родолюбие", който ще се провде в Панагюрище на 16 и 17 април 2022 година. Организатори на фестивала са Община Панагюрище и Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище.Това съобщиха от Община Панагюрище.

Целта на конкурса е разпалване на родолюбиви чувства, издигане на националното самочувствие и самосъзнание, популяризиране на българската песен с патриотична насоченост, откриване и изява на млади таланти в певческото изпълнителско изкуство.

В конкурсната програма индивидуалните изпълнители и вокалните формации участват с две песни. Първата песен задължително трябва да бъде с патриотично съдържание /за родината, за семейството, за родната природа/. Втората песен може да бъде патриотична или забавна. Времетраенето е до З минути за една песен. Стилът на песните трябва да бъде близък до оригинала и съобразен с целите на фестивала. По преценка на журито втората песен може да бъде прекъсвана.