Община Панагюрище стартира от 5 април процедурата по набиране на предложения за инициативи "МЛАДЕЖКИ ПРОЕКТИ 2022“. Това съобщиха от общинската администрация.

Отчитайки значимата роля на младежката общност в обществения живот, необходимостта от подкрепа на младите хора и създаване на условия и възможности за задържането им в родния ни край, екипът на Община Панагюрище търси начини да покаже, че младежкото мнение има значение.

За шеста поредна година Общината прилага утвърдената форма на организация и поле за изява на инициативността и новаторството на младите хора, чрез финансиране на проекти, разработени и реализирани от тях на територията на община Панагюрище.

Очакваме предложените проекти да осмислят свободното време на младите хора чрез стимулиране на младежката инициатива, предприемчивост и креативност.

Проектните предложения следва да са насочени към широк кръг младежи и да дават възможност за включване и изява на повече млади хора от общината, като се търси максимална публичност на реализираните проекти.

Насърчава се и включването на младежи с увреждания и млади хора в неравностойно социално положение.

Участието в конкретни дейности – проекти и целенасочени тематични кампании за всяка една сфера на обществения живот ще мотивира социалната младежка ангажираност и ще повиши чувството на принадлежност към общността.