На заключителна пресконференция бяха отчетени резултатите от реализацията на проекта "Ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници и създаване на достъпна среда в сградата на Районно управление "Полиция“ – Панагюрище и Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Това съобщиха от администрацията на Общината.

В Сесийна зала на общинската администрация кметът Никола Белишки, зам.-кмета Галина Матанова и председателят на Общинския съвет Христо Калоянов, бяха поздравени от партньорите по проекта – главен комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) и директора на ОД МВР-Пазарджик старши комисар Петко Шотлеков, както и от директора на Регионална дирекция ПБЗН комисар Ангел Ангелов и от началника на РУ-Панагюрище главен инспектор Николай Барбалов.

Общата стойност на проекта е 700 372,40 лева, от които: Европейски фонд за регионално развитие – 595 316,54 лева. Национално финансиране – 105 055,86 лева. В резултат на изпълнението на проекта е повишена енергийната ефективност на сградите, намалено е потреблението на енергия, подобрена е работната среда, осигурен е достъп до сградите на хора с увреждания.