Днес в Областна администрация – Смолян официално бяха връчени печатът и решението на ЦИК за назначаване на Районната избирателна комисия – Смолян за изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г. Те бяха приети от председателя на комисията, адвокат Венета Русева, предаде репортер на "Фокус“. На церемонията присъстваха зам.-областните управители Андриян Петров и Красимир Даскалов. Петров прочете официалното решение на ЦИК, с което е назначена РИК – Смолян, след като на предварителните консултации не бе постигнато съгласие на местно ниво.

След получаване на печата на Комисията от Красимир Даскалов, Венета Русева заяви от името на целия състав на РИК, че поемат ангажимент да работят за спокойното провеждане на изборите на 27 октомври 2024 г. като се уповават на закона. "В състава на Районната избирателна комисия – Смолян са включени колеги с изключителна компетентност и с много опит в изборния процес. Смятам, че ще оправдаем доверието, което ни е гласувано и започваме работа още днес“, допълни Русева.

Андриян Петров отбеляза, че Областна администрация – Смолян, в лицето на политическия кабинет – областният управител и неговите заместници и разбира се всички експерти отново са домакини на РИК и ще бъдат техен добър и преднамерен партньор, който да помага дейността им и да оказва съдействие. "В по-голямата си част съставът на РИК – Смолян са опитни членове и хора, които през годините са показали, че са тук, за да защитят интересите на гражданите на Република България. Не се съмнявам, че и този път вие ще покажете своя висок морал и Смолянски 22-ри избирателен район ще бъде един от тези, които могат да се гордеят, че се провеждат честни и достойни избори. На добър час!“, каза още зам.-областният управител Андриян Петров.

Първото официално заседание на РИК – Смолян ще бъде днес от 18:00 часа.