В ОДМВР-Видин са образувани две проверки и е докладвано на Прокуратурата за нанесения побой в изборния ден на член от 72-СИК в квартал "Нов път“, уточниха за "Фокус“ от пресцентъра на полицията. Още същата вечер в ареста на Областната дирекция на МВР във Видин за 24 часа са били задържани три лица, съпричастни към побоя. След изтичане на полицейската 24 часова мярка на задържане са били освободени.

От Окръжна прокуратура, говорителят й Владислав Влашев, уточни че в изборния ден в прокуратурата са получени 19 сигнала  за изборни нарушения, по едно от тях е отказано образуване на досъдебно производство, а по останалите 18 сигнала се  извършват проверки. Говорителят на Районна прокуратура Видин зам.-районен прокурор Райна Петрова, каза за "Фокус“, че извършват по компетентност две проверки, докладвани им от ОДМВР за извършени изборни нарушения и нанесен побой над член на избирателна секция.

Областният управител на Видин Иво Атанасов е обявил за утре -3 ноември от 10 ч. пресконференция във връзка с констатирани нарушения, неизпълнени ангажименти и задължения на Община Видин.