В Народно читалище "Димитър Дончев-Доктора - 1893“ в град Тервел е поставена паметна плоча, посветена на актьора Кирил Господинов, предаде кореспондент на Радио "Фокус" – Варна. Официалното откриване на мемориала се е състояло вчера в късния следобед.

Кирил Господинов е посветил 40 години от своя живот на българския театър и кино. Роден е преди 87 години във варненското село Гроздоьово. Актьорът приживе пожелава да бъде погребан в град Тервел, при своята майка. Паметната плоча е сътворена от художника Георги Чапкънов и е дарена от дъщерята на Кирил Господинов - актрисата Веселина Господинова.

"Нека да припомним, че през лятото на тази година музеят получи голямо дарение от Веселина Господинова, свързано с театралната дейност на нейния дядо - актьора Стефан Кортенски, на баба ѝ - актрисата Веса Кортенска, както и с изследванията на нейната майка - театроведа проф. д.н. Мирослава Кортенска“, посочват от екипа на Дом-паметник "Йордан Йовков“ в Добрич.

Сред присъстващите на официалната церемония в Тервел са били и представители на Регионалния исторически музей в Добрич, част от който е литературният музей в добруджанския град.



Жулиета НИКОЛОВА